Är öppna förvaringslösningar bra?

Öppna förvaringslösningar har sina fördelar – och uppenbara nackdelar. Det är en trend som är stor hos de som utför köksrenovering och rätt utfört kan det bli både snyggt, trendigt och funktionellt. Men man bör se på helheten innan man avgör att denna inredningstrend ska gälla i köket.

Kortfattat så innebär öppna förvaringslösningar att några skåpsluckor inte finns. Det är istället enbart hyllplan. Ingen lucka att öppna när porslinet ska tillbaka till skåpet när diskmaskinen plockar ur samtidigt som det blir snyggt, förutsatt att det är finare porslin som finns i skåpen.

Rent estetiskt skapas ett luftigare och öppnare kök. I det fall köksrenovering genomförs med syftet att just skapa ett öppnare kök kan detta vara något att ta med sig i planeringen.

En stor fördel är även att man lättare hittar när det inte är några luckor som döljer vad som finns i hyllorna. Det blir lättare att hitta, lättare att nå och lättare att få överblick.

Dessutom finns en ekonomisk aspekt. Behöver du göra en köksrenovering så vet du att det kostar en ganska stor summa. Men här finns pengar att spara på att välja hyllor och öppna lösningar istället för skåp. Snygga hyllor är betydligt billigare än de olika skåpslösningarna.

Men se upp med nackdelarna

Innan du påbörjar denna mindre köksrenovering bör du väga fördelarna mot nackdelarna. För det första skapar öppna ytor betydligt lättare damm än ett skåp med skåpsluckor när du renovera ditt kök stockholm. Du kommer alltså att behöva damma och hålla rent betydligt mer. Tycker du om att hålla snyggt spelar det inte någon större roll och det är nog vad som krävs för även den andra nackdelen handlar om det estetiska.

Är det öppna förvaringslösningar så visas allt som står i skåpet/hyllan. Det är inte lika lätt att bara ställa in tallrikar, glas, matlådor och rivjärn lite ”huller om buller”. Allt som står i hyllorna för att renovera kök i stockholm är även en slags prydnad och inredning med köksrenoveringistockholmslän.se.

Här passar det med öppna förvaringslösningar. Det krävs därmed att du håller rent, både från damm och oreda.

I det lilla köket är detta en bra lösning. Det skapar luft och en öppen känsla i ett kök som annars kan upplevas mycket instängt när du renoverat köket i stockholm. I det lantliga köket finns även en fördel då man lyfter fram den nostalgiska inredningen och efterliknar det gamla klassiska köket.

Ännu ett kök där detta förekommer mycket är storköken och industriköken. Här ska det vara mycket lätt och snabbt att hitta rätt köksverktyg.

Kommer du göra öppna förvaringsutrymmen vid nästa köksrenovering? Det passar dig som är duktig på att ha var sak på sin plats.