Vanliga misstag när badrummet ska bli nytt

September 12, 2018 | By barbiegames | Filed in: Artiklar om rör, Elsäkerhet, Finn din rytm.

Undvik de mest klassiska misstagen när du ska göra en badrumsrenovering. Det kan låta som självklara punkter – men allt för många faller på dem.

Ta dig tid för planering

Ska ni göra en badrumsrenovering i sommar – så börja planera tidigt på våren. Låt det ta tid att välja kakel, ta in offerter, se på olika förslag och hitta idéer. Varför ha bråttom när renoveringen sedan är beständig i minst 40 år.

Alltid skriftliga offerter

Godkänn aldrig en muntlig offert. Den ska vara skriftlig, tydlig och ha all information som behövs för att du ska kunna ställa den mot andra offerter på hemsida. Genom att beställa offert på badrumsrenovering från flera företag kommer du snabbt se hur olika dessa presenteras.

Börja med budgeten – inte med planeringen

Många börjar med att titta på inredning och olika möjligheter utan att först titta på budgeten. Självklart kan det vara kul att drömma och se på lyxiga varianter – men dit räcker kanske inte pengarna. Hur mycket kan ni betala för er badrumsrenovering? Hur mycket kan ni lägga på inredning efter det?

Om ni har 100 000 kr så budgetera inte att hela den summa ska läggas på renovering. Det tillkommer nämligen nästan alltid en mängd andra småkostnader i samband med detta. Spar undan en del av budgeten till det.

Ha en tydlig tidsplan

Du bör ha en tidsplan när du förväntar dig att renoveringen genomförs. Du bör även ha detta i avtalet. Vad händer om företaget drar över en vecka, två veckor, två månader?

Planera logistiken

Du kommer troligtvis kunna använda själva toaletten även när renoveringen pågår. Men det kommer knappast vara möjligt att duscha, att tvätta eller kanske ha bebisar i rummet för blöjbyte. Var sker detta medan renoveringen pågår?

Den dagen som golvet ska läggas kommer ni inte ens kunna använda toaletten. Var är ni då? Många tänker inte på detta och får logistiska svårigheter när de inser att badrummet inte kan användas på fler veckor.

Tidslös design vinner i längden

Visst kan det vara snyggt med årets färger och former. Med den nyaste designen är bara ny ett par år. Kom ihåg att orange och brunt var snyggt under 70-talet… Välj istället vitt och ljust. Det är färger som varit ”inne” under längre tid. Eller rättare sagt varit tidslösa. Då är det bättre att inreda med detaljer som gör det modernt och låta själva rummet ha en lugn och tidslös design.


Tags: