Fackförbund för elektriker

Om du arbetar som elektriker så gör du rätt i att gå med i ett fackförbund anpassat för elektriker. Detta ger dig en trygghet i ditt arbete som gör att du kan kräva vissa rättigheter i fall du skulle behandlas orättvist på din arbetsplats. Det finns även massor av andra fördelar!

Massor av fördelar
Man får som elektriker rätten att använda sig utan förbundets egen A-kassa i fall du skulle stå utan jobb ett tag vilket så klart är en trygghet. Om man som privatperson vill anlita en elektriker så kan man kolla så att personen är med i elektrikerförbundet, på det sättet vet man att den elektriker man anlitar får en bra lön för mödan och att ni kan vara trygga med hjälpen eftersom de elektriker som är medlemmar hos elektrikerförbundet har en bra utbildning.

Kollektivavtal
Elektriker har kollektivavtal precis som hos de flesta fackförbund, det är en trygghet för elektriker då man vet att man får det som man har rätt till vad det gäller lön och arbetsmiljö hos sin arbetsgivare. Dom har även olika anpassade kollektivavtal beroende på vad det är för inriktning där man jobbar som elektriker.

Det som är vanligast då man är medlem i elektrikerförbundet är att man är elinstallatör och för de finns det ett särskilt kollektivavtal. De som jobbar med larm och säkerhet i sitt jobb som elektriker har ett särskilt avtal för sig, sen har vi de som jobbar med kraftverk dessa har också ett eget anpassat kollektivavtal. Till sist har vi de elektriker som jobbar men installation av hemelektronik, dator och annan service, de har också ett eget kollektivavtal.

Försäkringar i medlemskapet
Det ska ju löna sig att vara medlem i elektrikerförbundet och de elektriker som ärelektriker stockholm

det har försäkringar på sig som man inte har annars. Man blir skyddad som privatperson så även fast man inte är i arbetet och råkar ut för något som är man skyddad även då, detta gäller också medlemmens egen familj. Grupplivförsäkring, olycksfallsförsäkring, juridisk försäkring och inkomstförsäkring är de som försäkringen innefattar.

Rådgivning inom yrket
Det är en trygghet att vara med i elektrikerförbundet för om det skulle förekomma en tvist på arbetsplatsen mellan kollegor eller anställd och arbetsgivare så har förbundet alltid kolla på lagar, regler och hur situationer ska lösas rätt och riktigt. Det är viktigt att man som elektriker jobbar på ett säkert sätt och behöver man stöd när det kommer till arbetsmiljö, lön eller andra rättigheter så kan man alltid ringa för rådfrågning och uppbackning. Även du som utbildar dig till elektriker och är lärling finns rättigheter.