När behöver man en rörmokare?

November 10, 2020 | By barbiegames | Filed in: Artiklar om rör, Elsäkerhet, Finn din rytm, Uncategorized.

Många väljer att göra olika installationer i hemmet som borde gjorts av en rörmokare. Det kan vara allt från enkla installationer såsom att byta blandare till att byta toalettstol. Nackdelen när man ger sig på att göra detta själv är att det kan uppstå komplikationer. En felaktigt installerad blandare kan orsaka stora skador. En läcka kan vara svårt att upptäcka innan det är försent. Bor du i en hyreslägenhet ska du vara observant på att det är sällan du får lov att göra några ändringar utan att hyresvärden godkänt det. Den som bor i villa är själv ansvarig för att allt som görs är fackmannamässigt utfört av rörmokarenistockholm.se. Skulle det inte vara så kan du få stora problem då det inte är säkert att ditt försäkringsbolag ersätter något alls. Det gäller framför allt om man gett sig på större jobb som att dra rör.

När ska man anlita en rörmokare?

Ska du exempelvis renovera badrummet eller köket byter bör du anlita ett proffs för att byta blandare. Det kan verka enkelt men det är inte alltid lätt att få helt tätt och du kan missa något steg. Du får göra många saker själv men även om du får så är det inte alltid du bör göra det. Är du det minsta osäker så bör du kontakta en rörmokare. Oavsett var du bor i Sverige är det inte svårt att hitta en prisvärd rörmokare och i de allra flesta fall kan du använda dig av ROT-avdraget. Något som alltid är viktigt att kontrollera innan du anlitar någon är att de har F-skattsedel för att inte råka ut för ett oseriöst företag. Det gäller framför allt om du anlitar ett mindre företag.

Vad är skiljer en rörmokare från en VVS-installatör?

En rörmokare är den som kan hjälpa dig med installationer som rör och avlopp. Det gäller egentligen allt som rör vatten och avlopp. För att nämna några saker är det en rörmokare som du ska vända dig till när du ska dra nya rör, fått problem med avloppet och installera tvättmaskin. En VVS-installatör kan också hjälpa dig med att lösa ventilationsfrågor eller installera vissa värmesystem. Det är dock inte ovanligt att en rörmokare också har VVS-kompetens. Så har du behov av flera olika tjänster kan du fråga företaget om deras rörmokare även har VVS-kompetens. När det kommer till skillnaderna är det inte så att det är bättre eller sämre att anlita en rörmokare kontra en VVS-installatör.


Tags: , , ,