Så skapar du ett lättstädat badrum

Badrummet är ett rum där man spenderar mycket tid, både när man gör sig redo för en ny dag varje morgon och för lugna och avkopplande stunder i badet. Det samlas mycket smuts och damm, hår som far runt och stylingprodukter som hårspray bidrar snabbt till en ofräsch känsla. Genom att göra några smarta val när man genomför en badrumsrenovering kan man skapa ett rum som blir lätt att hålla rent och fräscht.

Välj dold förvaring
Öppna hyllor kan vara otroligt snyggt men det är också ytor som samlar på sig mycket smuts och damm. Har man dessutom korgar eller öppna lådor på hyllorna kommer det samlas mycket smuts även i dessa. Satsa istället på dold förvaring när du genomför en badrumsrenovering, så blir det enklare att hålla både ordning och rent tack vare att man slipper en yta som ofta kommer behöva torkas av. Badrumsskåp finns i alla möjliga storlekar och modeller och finns att hitta i stilar som passar oavsett hur man vill ha sitt nya badrum.

Håll golven fria

En badrumsrenovering är också ett ypperligt tillfälle för att köpa vägghängda produkter hos https://badrumsrenoveringargöteborg.se. Välj skåp, toalett och handfat som går att montera upp en bit ovanför golvet så är det enkelt att komma åt för rengöring under dessa. Det ger ett rent och fräscht intryck och man slipper flera städmoment som tillkommer om man valt till exempel en vanlig toalett som står på golvet.

Rätt kakel och fogar

Ljusa fogar kräver mer tid och rengöring än mörka, så även om det är snyggt med exempelvis vit fog så är det mer praktiskt med en svart eller åtminstone grå. När det kommer till kakel så finns med massvis att välja mellan, både matta modeller och plattor med struktur, och även dessa kräver mer rengöring eftersom smutsen fastar lättare. Vill man ha ett lättstädat resultat av sin badrumsrenovering kan man med fördel välja ett glasigt kakel som är lätt att torka av.  Tänk också på att göra rent väggar och golv med rengöringsmedel ofta, för smutsigt blir det ändå, och det är lättare att få bort smutsen innan det hunnit bita sig fast ordentligt.

Städning kommer man aldrig undan men man kan göra det mer eller mindre enkelt för sig själv när man väljer hur badrummet ska utformas. Färg- och materialval kan göra större skillnad än man tror och när det kommer till vägghängda produkter så blir skillnaden enorm. Smarta val leder till att det blir enklare att hålla rent och det är en stor fördel i ett rum där man gärna vill ha en fräsch och trevlig känsla. Vill du ha riktigt enkel städning? Fråga gärna inredare eller företag som utför badrumsrenovering.