Tandblekning på klinik!

November 4, 2020 | By barbiegames | Filed in: Elsäkerhet, Finn din rytm.

Har du funderat över hur processen går till från missfärgade tänder till ett kritvitt leende? I följande text hittar du mer information om hur det går till när du bleker tänderna hos en klinik, vilka metoder som finns och hur du hittar rätt klinik för dig.

Olika behandlingsformer

Det finns en uppsjö av olika kliniker som tandblekningbutiken.se som tillhandahåller olika former av behandling för att bleka dina tänder. De allra flesta kliniker som är aktiva på marknaden idag erbjuder skonsamma behandlingar som är baserade på vetenskaplig grund. På det sättet löper du mindre risk att skada dina tänder och ditt tandkött i samband med en behandling på klinik. Nedan hittar du två vanligt förekommande metoder för tandblekning.

Ett av de allra vanligaste sätten att bleka tänder på är med hjälp av en gel och en UV-lampa. Skillnaden mellan att använda dig av olika kit som finns att köpa hem och att genomgå behandlingen hos en klinik är främst att du hos en klinik får ett bättre skydd för dina läppar, tandkött och tunga. Det ger dig ett bättre resultat och du slipper oroa dig för att få skador.

Innan behandlingen med gel och UV-belysning inleds så skyddas ditt tandkött med ett skyddsmaterial som förhindrar att UV-strålningen når dit också. Sedan appliceras gelen på dina tänder och sedan lyser behandlaren med UV-lampa på dina tänder. Oftast görs belysning under 15 minuter och i tre omgångar, men det varierar lite beroende på var du gör din behandling.

Om du däremot inte har särskilt missfärgade tänder till att börja med eller om du hellre vill ha en uppfräschning av din tandhygien och få ett finare leende på köpet då är saltblästring en metod för dig. Hos de allra flesta kliniker som erbjuder tandblekning kan du göra en saltblästring. Metoden består av luft, bikarbonat och vatten och den är om möjligt ännu mer skonsam mot dina tänder än metoden ovan. Själva behandlingen går ut på att dina tänder blir besprutade med en kombination av bikarbonat, vatten och luft. Den här behandlingsformen sliter inte alls på dina tänder på något sätt, samtidigt är den inte riktigt lika effektiv när det gäller blekning som formen ovan.

Att tänka på innan behandling

De flesta kliniker erbjuder en undersökning innan du genomgår någon form av behandling. Om de inte själva erbjuder några undersökningar så kräver de flesta ett intyg från en tandläkare eller tandhygienist. Genom att göra en undersökning kan kliniken säkerställa vilken behandlingsform som är bäst för dig och dina tänder. De kan dessutom se om du har några tidigare skador eller liknande på tänderna och anpassa din valda behandlingsform efter dina förutsättningar.

Allt för att ge dig ett så skonsamt och effektivt resultat som möjligt.


Tags: ,