3 saker vi hatar att fixa på huset

Det är lätt att skapa sig en romantiserad bild av hur det är att vara husägare och hur man ska gå runt i kvällssolen och vattna lite blommor och måla ett lite slitet staket en gång per år. Tyvärr ser inte riktigt verkligheten ut på samma sätt och de allra flesta husägare kan nog skriva under på att det är mer jobb än njutning att ha ett hus. Inte för att det inte är värt det, men så ser i alla fall den bittra sanningen ut. Såklart är det också så att vissa saker är roligare att utföra på huset än andra och fastän att det kanske inte låter jätte lockande med att rensa ogräs en hel dag är ändå trädgårdsarbete något som de flesta kan tycka är ganska mysigt och tillfredsställande. Det bästa med trädgårdsarbete är också att man kan se resultat på en gång, och efter en heldags arbete kan man med blotta ögat faktiskt se vilka underverk ens arbete gjorde med alla igenvuxna rabatter. Men nu är det ju tyvärr inte så att det bara är de roliga sakerna som måste fixas, utan också det som inte är lite lockande måste ju göras för att på så sätt hålla huset fräsch och för att det inte ska tappa för mycket i värde. Nedan listar vi våra hat-saker som måste fixas på huset. Håller ni med om sakerna vi listat?

  1. Rensa rören

Snälla rörmokare, kom och hjälp mig! Att rensa rören i huset tror jag inte ligger i topp hos någon för detta är verkligen inget roligt jobb. Vad som skulle kunna göra det hela lite mer motiverande är ju tanken av vad som händer om jag skulle strunta i det. Då skulle det antagligen bli stopp och det som finns i rören kanske i värsta fall skulle börja spruta ut från helt fel ändar och då blir det till att ringa en rörmokare på en gång. Nu är det ju så att du inte behöver ringa en rörmokare bara när det blir problem utan när det är dags för att rensa rören kan du faktiskt med gott samvete ringa in ett proffs som löser dina rör på bara någon timme. Att anlita en rörmokare räknas också som ROT-avdrag, så det är bara att passa på när det är dags för rören att få sig en rensning!

  1. Måla om

Snark så tråkigt! Måla i sig kanske låter kul, men har du någonsin provat att måla om ett helt hus? Jag kan ge dig ledtråden, det tar aldrig slut. Det är förarbete, det ska markeras vid fönster, det ska ha stegar, det ska köpas färg och så håller det på. Som tur är finns det superfärg idag vilket betyder att arbete behövs göras någon gång var tionde år, så skönt!

  1. Tvätta fasaden

Sist och kanske tråkigast, tvätta fasaden! Ingen vill tvätta sin fasad själv och det är massivt projekt oavsett erfarenhet.